Har du også hen over sommeren, givet den fuld skrue i Swimming-pools som havfrue, og står nu tilbage med dit fine blonde hår der har fået et alt andet end lækkert grønt skær? Fortvivl ikke!

chlorine hair_hanshenrickhair

Når du (eller solen) lysner dit hår, bliver det ofte udtørret. Hårets skællag kommer til at stå mere åbent, og når du så går i klorvand, tørrer klor samt andre desinfiktionsmidler, håret endnu mere ud, så skællaget virkelig åbner sig. Det der gør at det åbne hår bliver grønt, er ikke klorinen som mange tror, men en kobber opløsning i vandet, der hindrer alger i at vokse i poolens vand.

Hvis du helt vil undgå at få grønt hår, skal du inden du hopper i poolen, fugte dit hår og komme en hårkur i, hvorefter du tager en stram badehætte på. Er skaden sket kan du tage en billig balsam, blande lidt vand i, og tilsætte en halv dåse økologisk Natron (bagepulver). Rør det sammen til en flydende lind creme og red derefter håret med en fintandet kam, hvor du starter nede fra i små sektioner og påfører cremen. Lad det sidde i 5-10 minutter. Hold øje med hvordan håret reagerer.
Fjerner og opløser det ikke kopper ionerne der sidder i hårets tørre skællag, må du lave en stærkere opløsning med vand og Natron du kommer ovenpå din første balsam-opløsning.  Det sagt, tørrer det håret voldsomt ud, så hav en lækker fugtighedsgivende hårkur parat. Igen med kuren i, deler du håret op i små sektioner og redder det nedefra og op. Afslutningsvis skyller du hårkuren ud med vand, presser det overskydende vand ud af håret.

God fornøjelse

Hans-Henrik

English version